Het is weer zo ver: de natuur heeft haar belofte gehouden en
levert ons momenteel de prachtigste asperges. Ik weet dat over smaak niet valt
te twisten maar ze zijn heerlijk. Met veel plezier legde ik ze dan ook in mijn
mandje vorige week: prachtige witte stengels die me deden uitkijken naar een
heerlijke maaltijd.
Zoals altijd en overal, geldt het yin-yang pricipe ook hier:
er is naast het plezier van lekker eten een aantal hobbels. Eén kennen we allemaal:
de’ iets-meer-ruikende’ toiletgang na het eten van asperges. Je pies stinkt! Niks
aan te doen, neus dicht, volgende dag is het over.
De andere hobbel kwam ik vorige week aan mijn aanrecht
tegen: een stapel asperges schillen is een heidens karwei waar ik als een berg
tegen op zag…. Dat moest anders! En in een split second creëerde ik het recept
voor mindful asperges schillen. Worden ze nog lekkerder van! Hieronder mijn
recept:
1.
Koop een berg asperges
2.
Zorg voor een goed schilmes
3.
Onderschat de power of the mind niet. NOOIT!
4.
Zorg dat je goed staat of zit (voeten op de
grond)
5.
Creëer in je het gevoel van vreugde, plezier,
blijdschap en/ of dankbaarheid: deze hele stapel mag jij nu bereiden en ga je
straks nog meer van genieten
6.
Begin aandachtig te schillen (punt vastpakken en
naar het uiteinde toe)
7.
Ontdek iets wat je er leuk/ mooi aan vindt. (Ikzelf
vond het prachtig om te zien hoe er een glimmend laagje tevoorschijn kwam
wanneer ik met het mesje langs de asperge schilde).
8.
Blijf steeds je aandacht richten en genieten.
Het was bijna een teleurstelling te merken dat de stapel
geschild was. Wat een heerlijke oefening!
Eitjes erbij, ham en aardappeltjes, botersausje en smullen
maar!
Gun jezelf het plezier. Juist in dagelijkse handelingen
zitten prachtige oefeningen om je mind te sturen in plaats klakkeloos te
volgen. Tuin schoffelen, stofzuigen, routineklussen op je werk. Maak er een
meditatieoefening van en beleef het plezier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten